Tentoonstelling te zien in Middelburg

De winnende foto van de Zilveren Camera is met nog ruim 100 andere foto’s uit 2012 van donderdag 16 mei t/m vrijdag 21 juni te zien bij CBK Zeeland in Middelburg. Edie Peters, secretaris bestuur Stichting Zilveren Camera en oprichter/hoofdredacteur PhotoQ, opent de tentoonstelling op donderdag 16 mei om 16 uur.

Op 27 mei verzorgt meervoudig Zilveren Camera-winnaar Martijn Beekman een lezing bij het CBK, over zijn eigen werk van de afgelopen jaren met nadruk op het werk dat ook in de tentoonstelling te zien is. Aanvang 20 uur.

De winnaar van de Zilveren Camera 2012 is Eddy van Wessel. Hij stuurde een foto uit een serie van 8: waarop te zien is hoe na een bombardement in Aleppo, twaalf burgerslachtoffers een noodhospitaal worden binnengebracht. Een jongen is een van de vier overlevenden. Zijn luchtpijp is net geopend voor beademing.
 
Meer informatie over de tentoonstelling in Middelburg: www.cbkzeeland.nl
 
De tentoonstelling met alle winnende foto’s van de Zilveren Camera reist het hele land door. Deze bevat de genomineerde en winnende foto’s uit alle categorieën van de Zilveren Camera alsmede het genomineerde en bekroonde werk van de Canon Prijs en de Nationale Portretprijs.
 
Eerder was de tentoonstelling al te zien in het Fotomuseum Den Haag. Van 15 juni t/m 28 juli is er een kleine versie van de tentoonstelling te zien bij Beeldenstad Workum: www.beeldenstadworkum.nl
In augustus is het overzicht van de Zilveren Camera te zien in de Grote Kerk in Naarden, naast de tentoonstelling van World Press Photo.