Winnaars Canon Prijs in Leeuwarden en Amsterdam

Robert Knoth en Antoinette de Jong, die begin dit jaar met hun project Poppy de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek wonnen, spreken de komende tijd in zowel Leeuwarden als Amsterdam.

De opleiding CMD van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden organiseert woensdag 22 mei een Dag van het Beeld. Beeld2013 gaat over fotografie, video en de betekenis die deze media tegenwoordig hebben. Fotodetective Hans Aarsman houdt een lezing, Elske Riemersma van de Fotofabryk geeft workshops en de winnaars van de Canonprijs 2012 komen uitleg geven over hun laatste project. Het is voor studenten en docenten van de NHL gratis toegankelijk. Mensen van buiten de NHL kunnen voor € 10 een kaart voor de dag kopen bij de Fotofabryk. De Dag van het Beeld wordt samen met De Fotofabryk georganiseerd. Beeld2013 word gehouden in en rond het theater van de NHL Leeuwarden. Meer informatie bij PhotoQ

Naar aanleiding van de tentoonstelling over Johan van der Keuken presenteren EYE, Fotografen Federatie en Stichting Paradox een avond over multidisciplinaire ontwikkelingen in de hedendaagse documentaire fotografie. Hedendaagse fotografen werken steeds vaker met digitale film, internet en sociale media. Ook Johan van der Keuken wilde zich niet beperken tot één medium en onderzocht voortdurend de grenzen van fotografie en film. Robert Knoth en Antoinette de Jong (Poppy – Trails of Afghan Heroin) en Kadir van Lohuizen (Via PanAm) zijn aanwezig om hun werk te presenteren en favoriete fragmenten uit Johan van der Keukenfilms toe te lichten. Meer informatie bij Eye