Zilveren Camera Magazine: beste van de Nederlandse fotojournalistiek

Het Zilveren Camera Magazine is uit! Het tijdschrift, voor het eerst uitgegeven door Villamedia, bevat alle foto’s en fotoseries die dit jaar tijdens de wedstrijd voor beste nieuwsfoto van 2013 in de prijzen vielen. Het totaal geeft een prachtig overzicht van de stand van de Nederlandse fotojournalistiek.

Voor het eerst in de 65-jarige geschiedenis van de wedstrijd won een vrouw de Zilveren Camera. Bekijk het indringende beeld dat Ilvy Njiokiktjien maakte tijdens de uitvaart van Nelson Mandela in Zuid-Afrika en waarmee zij de prijs voor beste nieuwsfoto in de wacht sleepte.

Of laat je verrassen door de portretten van Marieke van der Velden, die met haar fotoserie een andere kant van de stad Kabul laat zien.

En sta even stil bij de foto waarvoor fotografe Robin de Puy de Portretprijs kreeg toegekend: haar ontroerende portret van een (bij de totstandkoming van het beeld) zieke jonge fotografe.

En neem de tijd om wat te lezen over de winnaars van de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek, want Arnold van Bruggen en Rob Hornstra geven met hun veelomvattende ‘The Sochi Project’ een onthullende kijk op de duurste winterspelen ooit gehouden.

Dit is nog maar een kleine greep uit de beelden die in het magazine te zien zijn. Stuk voor stuk belangrijke nieuwsgebeurtenissen en foto’s die prikkelen of een wereld laten zien die u misschien nog niet kende. Het Zilveren Camera Magazine is nu te koop voor €10. 

Editie 2014 komt eraan!

29-10-2014

Nog even geduld. Vanaf 1 december 2014 is het weer mogelijk jouw foto’s naar de Zilveren Camera in te sturen, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland. 

Houd vooral de website in de gaten voor meer informatie of schrijf je in voor de Zilveren Camera nieuwsbrief linksonder deze pagina.

Foto Ilvy Njiokiktjien Winnaar Zilveren Camera 2013

 Foto Ilvy Njiokiktjien, Winnaar Zilveren Camera 2013