Inzendmodule gesloten

Per 1 januari 2015 is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan de Zilveren Camera 2014. 

Wat wordt de beste nieuwsfoto van 2014? Tijdens de uitreiking op zondag 25 januari weten we het: dan wordt bekendgemaakt wie de Zilveren Camera 2014 wint. De winnaar ontvangt de felbegeerde wisseltrofee die een jaar mag worden behouden en een geldbedrag van 2.500 euro.

De Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek beloont het beste fotoproject dat in 2014 is voltooid. De jury is op zoek naar een project waarbij het multimediale deel (internet, geluid, video) de essentie vormt, eventueel ondersteund door traditionele media als boeken, tentoonstellingen of publicaties in kranten en tijdschriften. Uit de inzendingen worden drie werken genomineerd; de winnaar ontvangt een geldbedrag van 2.500 euro.

Voor de Nationale Portretprijs zal een deskundige jury vijf nominaties aandragen. De prijs gaat naar de fotograaf die in het afgelopen jaar het meest bijzondere portret van een Nederlander heeft gemaakt. De organisatie stelt 2.500 euro ter beschikking voor de fotograaf van de winnende foto. 

De jury is vanaf 2 januari bezig om de in totaal 5397 inzendingen (weer meer dan vorig jaar!) van 664 inzenders te beoordelen. Op woensdag 21 januari worden de nominaties hier op de website bekendgemaakt.