Uitreiking Canon Zilveren Camera 2015 in Museum Hilversum

Stichting de Zilveren Camera kondigt met enthousiasme aan, dat de feestelijke uitreiking van de Canon Zilveren Camera-wedstrijdeditie 2015 zal plaatsvinden in Museum Hilversum.`Een mooie stap in de vernieuwingskoers die ons bestuur samen met Canon Nederland heeft ingezet`, aldus bestuursvoorzitter Marcel Molle van de Zilveren Camera. 

‘Museum Hilversum ontwikkelt zich steeds meer als een centrum voor nieuwsfotografie. De feestelijke uitreiking van de Canon Zilveren Camera, de belangrijkste journalistieke fotoprijs van ons land, is ook voor de mediastad een prachtig evenement,’ legt Molle uit. De verhuizing naar Hilversum vormt voor Stichting de Zilveren Camera een mooi moment om zich op verfrissende, vernieuwende wijze te presenteren aan de wedstrijddeelnemers. ‘Wij hebben er zin in en kijken uit naar de komende editie in samenwerking met Museum Hilversum.’ 

Met dank aan het Fotomuseum Den Haag en oud-bestuurslid Wim van Sinderen, die de afgelopen negen jaar veel hebben bijgedragen aan de professionalisering en popularisering van de Zilveren Camera als competitie. De prijsuitreiking is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een spannend hoogtepunt voor de persfotografie in Nederland. 

Hou deze website, onze Facebook of Twitter in de gaten voor updates. Of meld je aan de linkerkant van deze pagina aan voor de Zilveren Camera nieuwsbrief. 

Museum Hilversum
Foto: Marcel Molle