Marieke van der Velden over het winnen van de Prijs voor Vernieuwende Fotojournalistiek

Het winnen van de Prijs voor de vernieuwende fotojournalistiek was voor ons, Philip en mij, een grote eer.  Ik weet nog dat we ’n beetje zenuwachtig in de auto naar Hilversum zaten. Het project was pas nét klaar, de laatste edit hadden we nog op de laatste dag van de uiterste inzenddatum gemaakt, alles was nog zo vers.. En ja, we wilden heel graag deze prijs winnen met The Island of All Together. Een van de drie… hoeveel kans zouden we hebben?
Ik merk dat ik sinds het maken van The Island of All Together vrijer ben gaan denken als fotografe, naast alleen fotografie is er nu ook tekst, film en geluid in mijn hoofd. De mogelijkheden om dat allemaal met elkaar te verbinden zijn oneindig en geven veel vrijheid. Volgens mij is dat wat er wordt bedoeld met vernieuwende fotojournalistiek. Iets wat nooit de traditionele fotojournalistiek zal vervangen, maar wat een hele goede aanvulling kan geven.

unknown unknown-6 unknown-1