Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek

foto vernieuwende fotojournalistiek

Juryvoorzitter Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek Sterre Sprengers:

“Dat de journalistiek behoefte heeft aan vernieuwing, is duidelijk. Dat juist beeld die vernieuwing kan brengen, daarvan ben ik overtuigd. Technisch is steeds meer mogelijk, maar al dat visueel spektakel wordt pas écht interessant wanneer het bijdraagt aan betere journalistiek. Kijk naar de winnaars van voorgaande jaren. Met de inzet van nieuwe vertelvormen en podia kunnen inhoud en publieksbereik vergroot worden. Of het nou een combinatie is van fotografie, film, audio en tekst, in een boek, tentoonstelling, website of app. Of je nou al jaren meedraait in het vak of net bent afgestudeerd. Zend je project in! De jury kijkt ernaar uit de stand van Nederlandse vernieuwende fotojournalistiek anno 2016 op te maken.”