Categorie Politiek

Juryvoorzitter Rolf Rosing:

“Dit jaar is er een aparte categorie voor politieke fotografie in het leven geroepen. Dat is volgens mij een terechte keuze. Politiek is een niet weg te denken factor in het nieuws, en heeft voor fotografen zijn eigen uitdagingen. Uren voor een dichte deur wachten met een groep collega’s, om vervolgens midden in de nacht, binnen een paar tellen, die ene foto te maken voor de krant van morgen. Of toegang hebben tot de achterkamers van het Binnenhof voor die langlopende documentaire reportage.

Het was de afgelopen jaren bij de Zilveren Camera dan ook vaak lastig om harde nieuwsfoto’s en foto’s uit de politieke wereld met elkaar te vergelijken; daarom is het goed  dat er nu apart voor ingezonden kan worden.

Het betekent overigens niet dat de foto’s allemaal in Den Haag gemaakt moeten zijn. Liever niet zelfs! De jury kijkt uit naar een afwisselend aanbod: vanuit de plenaire zaal, het Binnenhof, maar ook uit de rest van het land en de wereld

Heel veel succes met selecteren (schroom niet om hulp te vragen van een fotoredacteur) en inzenden!”

politiek