Festival voor Nieuwsfotografie informatief en inspirerend

Festival voor NieuwsfotografieFotofestival start met twee tentoonstellingen in Museum Hilversum

Hilversum – Van maandag 6 tot en met zondag 12 februari vindt in Museum Hilversum de tweede editie plaats van het Festival voor Nieuwsfotografie. Het thema is dit jaar: What’s New(s)? Een bijzonder inspiratiefestival met actuele ontwikkelingen in de nieuwsfotografie en veel krachtige foto´s en verhalen. Parallel aan het festival toont het museum twee exposities: de Canon Zilveren Camera en een hommage; de tentoonstelling Jeroen Oerlemans 1970 – 2016.

ANP ARIE KIEVIT (foto is beschikbaar via www.anpfoto.nl)
ANP ARIE KIEVIT (foto is beschikbaar via www.anpfoto.nl)

Het festival start 6 februari met een speciale editie van De Donkere Kamer; een live magazine met naast de winnaars van de Zilveren Camera en de beste Vernieuwende Fotojournalistieke Productie van 2016. Op 9 februari bijvoorbeeld is Peter Vandermeersch te gast, hij is hoofdredacteur van het NRC. Hij gaat samen met hoogleraar journalistiek Bart Brouwers in gesprek over de nieuwste ontwikkelingen binnen de Nederlandse fotografie.

Winnaars en iconische foto’s

Hilversum is als Mediastad van Nederland dé plek waar nieuws wordt gemaakt. Museumdirecteur Stef van Breugel vindt dat daarom het Festival voor Nieuwsfotografie thuis hoort in Hilversum. ‘Het festival duurt dit jaar 7 dagen en kent een rijk programma met rondleidingen, lezingen, talkshows, films, workshops en nog veel meer’, aldus Van Breugel. ‘Er is een avond over conflictfotografie, Hollandse iconische foto’s, Politiek fotografen maar ook een dag met veel workshops, de nieuwste fotoboeken en een gratis check en clean van je camera.’ Het festival sluit met een film driedaagse in Filmtheater Hilversum. Kijk voor het meest actuele programma hier: www.festivalvoornieuwsfotografie.nl.

Samenwerking

Het fotofestival is een samenwerking van Stichting de Zilveren Camera en Museum Hilversum en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hilversum, Stadsfonds Hilversum en het ANP. Programma partners zijn Dupho, Hollandse Beelden, PhotoQ, Filmtheater Hilversum en Canon.

Praktische informatie festival:
Openingstijden tentoonstellingen in Museum Hilversum: dagelijks van 11.00-17.00 uur. Avond openstelling 6 t/m 9, 11 februari van 19.00 – 22.30 uur. Toegang tot het festival is gratis. Je betaalt enkel de toegang tot het museum € 7,50. Museumkaarthouders en Vrienden van Museum Hilversum betalen alleen de toeslag van € 2,50.