Ruben Terlou wint Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek!

Ruben Terlou wint Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek! met zijn werk Langs de Oevers van de Yangtze.

Langs de oevers van de Yangtze is een multimediaal project bestaande uit een zesdelige documentaireserie, een interactieve website en tentoonstellingen, waarin de Nederlandse fotograaf Ruben Terlou met fotocamera langs de oevers van de Yangtze, de langste en drukst bevaren rivier van China reist. Hoe heeft de economische omwenteling het leven van de bewoners veranderd, vraagt hij passanten onderweg. Een project over vooruitgang en stilstand, over behoud en innovatie. Kortom: over contrasten in China.

Het nieuwe China. Droom of Nachtmerrie? 1 Het nieuwe China. Droom of Nachtmerrie? 2 Het nieuwe China. Droom of Nachtmerrie? 3 Het nieuwe China. Droom of Nachtmerrie? 4
5. Een boer staat voor onafgebouwde flats naast zijn land aan de rand van de stad Wuhan, Hubei. Hij vervloekt de aanwezigheid van projectontwikkelaars die op grote schaal land onteigenen teneinde groot geld te verdienen met de bouw van nieuwe appartementenflats. Boerenland wordt in hoog tempo opgeslokt door snel uitdijende steden. Jarenlang was investering in vastgoed een populaire manier om geld te verdienen voor Chinezen, echter deflatie van de huizenbubbel wordt nu gezien als een van de redenen voor de recente afname van China’s economische groei.
Het nieuwe China. Droom of Nachtmerrie? 6 Het nieuwe China. Droom of Nachtmerrie? 7 Het nieuwe China. Droom of Nachtmerrie? 8 Het nieuwe China. Droom of Nachtmerrie? 9 Het nieuwe China. Droom of Nachtmerrie? 10 Ecologische impact op Yangtze van Drieklovendam 8 Ecologische impact op Yangtze van Drieklovendam 7 Ecologische impact op Yangtze van Drieklovendam 2