Categorieën Canon Zilveren Camera

Nieuws internationaal (enkel en serie)
Foto’s en series die verslagleggen van gebeurtenissen in het buitenland die zowel internationaal als nationaal nieuwswaardig waren in het afgelopen jaar.

Nieuws nationaal (enkel en serie)
Enkele foto’s en series die verslagleggen van gebeurtenissen in het binnenland die nationaal nieuwswaardig waren in het afgelopen jaar.

Nieuws regio (enkel en serie)
Enkele foto’s en series die verslagleggen van gebeurtenissen in het binnenland die regionaal nieuwswaardig waren in het afgelopen jaar.

Documentair nationaal, serie
Verhalende fotografie, functionerend als zelfstandige reportage over belangwekkende binnenlandse gebeurtenissen, situaties of omstandigheden al dan niet met actuele nieuwswaarde.

Documentair internationaal, serie
Verhalende fotografie, functionerend als zelfstandige reportage over belangwekkende buitenlandse gebeurtenissen, situaties of omstandigheden al dan niet met actuele nieuwswaarde.

Personen in het nieuws (enkel en serie)
Enkele foto’s en series over mensen die figureerden in gebeurtenissen in het binnen- en buitenland die nieuwswaardig waren in het afgelopen jaar

Politiek (enkel en serie)
Enkele foto’s en series die verslagleggen van gebeurtenissen, situaties of omstandigheden binnen de Nederlandse politiek van het afgelopen jaar.

Sport (enkel en serie)
Enkele foto’s en series die verslagleggen of verbeelden alle voor Nederland relevante vormen van sportbeoefening, zowel achtergrondverhalen als die met een actuele nieuwswaarde in het afgelopen jaar.

Kunst, Cultuur en Entertainment (enkel en serie)
Enkele foto’s en series die verslagleggen of verbeelden voor Nederland relevante culturele uitingen, kunstuitvoeringen en –presentaties, en de wereld van entertainment, mode, media en lifestyle, relevant in het afgelopen jaar.

Canon Zilveren Camera: de foto of serie die in de ogen van de jury zowel fotografisch als in journalistiek opzicht het afgelopen jaar het best vertegenwoordigt.