De eerste expositie van de Louis Zaal Meesterklas was van 5 oktober t/m 1 december 2019 te zien in Museum Hilversum. Met werken van Duco de Vries – Unknown Saints, Annabel Oosteweeghel – Generation poor, Alex Kemman – Nederland Narcostaat, Anja Kortenbout – Happy in Heijplaat en Marijke Stroucken – Wachten op een wonder.
Het was een succes en we zijn trots op het traject dat de 5 fotografen hebben doorlopen. Onze ambitie is om de Meesterklas voort te zetten. Dit willen we doen na een goede evaluatie van het eerste jaar, zodat we met een nog betere organisatie de kandidaten kunnen begeleiden. Houd de website van De Zilveren Camera in de gaten voor een nieuwe inschrijfdatum!

Namens de initiatiefnemers,
Wendelien Schmidt, Natalia Toret, Damar Jansse en Truida Gerritsen.

De Louis Zaal Meesterklas is een educatief ontwikkelingsprogramma voor Nederlandse, of in Nederland werkzame, fotografen. De bedoeling is fotografen te stimuleren om op projectmatige basis maatschappelijk relevante thema’s vast te leggen. Bij de uitvoering van het programma betrekken de initiatiefnemers fotojournalistieke organisaties en zetten ze hun netwerk in om de deelnemers te stimuleren, te scholen en te begeleiden bij het maken en openbaar maken van een reportage of serie.