Burgemeester Broertjes van Hilversum samen met Marcel Molle voor Museum Hilversum, het nieuwe onderkomen van de Stichting Zilveren Camera – © Cees Hartman

Marcel Molle was bestuursvoorzitter van Stichting Zilveren Camera, nu wordt Marcel Molle directeur van de stichting. Het is volgens de stichting een belangrijke stap in de richting van een professionele organisatie.

De stichting had tot nu toe een meewerkend bestuur naast een part-time producent. Op verzoek van de andere vier bestuursleden wordt Molle nu voor twee dagen per week directeur.

Het stichtingsbestuur wil van de Zilveren Camera meer maken dan de jaarlijkse fotoprijs die het nu is. Het wil een platform bieden waar de ontwikkelingen rond de journalistieke fotografie het hele jaar door worden gevolgd. “Dit vereist dat er een directeur komt die regelmatig beschikbaar is en op de momenten dat het nodig is slagvaardig kan optreden. Zoiets kan je niet blijvend van een vrijwilliger vragen”, licht bestuurslid Karin Krijgsman toe. “Tegelijkertijd gaat het maar om een aanstelling van twee dagen per week en kunnen we, afhankelijk als we van sponsors zijn, geen continuïteit voor de lange termijn garanderen. Gelukkig is Marcel bereid om het onder die voorwaarden te doen.”

De stichting heeft daarnaast een kantoor in Museum Hilversum betrokken en Olga Victorie is de nieuwe producent voor de organisatie van de prijsuitreiking. Ze heeft veel ervaring als coördinator van complexe producties op nationaal en internationaal niveau. Behalve als zelfstandig producent werkt ze ook als curator en beeldredacteur.

Overigens is het stichtingsbestuur wegens het aftreden van Marcel Molle als voorzitter (en de wens om het bestuur uit te breiden) op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Lees hier het persbericht