27 januari 2022, Hilversum

 

De genomineerden voor de Zilveren Camera 2021 worden morgen bekendgemaakt. De spannende volgende stap is de officiële prijsuitreiking op vrijdag 11 februari om 20:00. Naast de winnaar van de Zilveren Camera 2021 worden dan ook de winnaars in alle categorieën en van de Paul Peters Fotoprijs en de Prijs voor Storytelling bekend gemaakt. Daarnaast wordt de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het jaar gepresenteerd en zullen de tien genomineerden voor de Publieksprijs worden getoond.

Door omstandigheden wordt het dit jaar wederom grotendeels een online event, maar we zijn blij dat de versoepelingen van de coronaregels het in ieder geval mogelijk maken dat alle genomineerden en juryleden fysiek bij de uitreiking aanwezig zijn! Voor alle overige genodigden en geïnteresseerden wordt het event gelivestreamd.

De presentatie van de avond is in handen van Nadia Moussaid. Zij zal met een aantal winnaars en juryleden in gesprek gaan over de bekroonde werken en enkele actuele thema’s aansnijden. Het belooft een feestelijke uitreiking te worden waarbij de makers centraal staan.

Wij nodigen iedereen van harte uit deze viering van fotojournalistiek en persvrijheid virtueel bij te wonen. Houd onze socials en website in de gaten voor informatie over de livestream.

Tot 11 februari!

Locatie: online
Datum: vrijdag 11 februari
Tijd: 20:00