70 JAAR

Stichting De Zilveren Camera bestaat dit jaar 70 jaar, reden voor een extra mooie editie.

We zijn dit jaar weer verder gegroeid. Zo zijn we een samenwerking aangegaan met de Nederlandse Sport Pers en gaan we de NSP/Zilveren Camera sportfoto van het jaar uitreiken. Wanneer je bij ons inzendt doe je automatisch mee. Waar je ook automatisch aan meedoet, is de hernieuwde Publieks Prijs van de Zilveren Camera. We hebben een fantastische jury samengesteld die een selectie uit het ingezonden werk maakt waar het publiek op kan stemmen. In het laatste weekend van de expositie in Museum Hilversum zullen we de winnaar bekend maken.

Op 1 februari 2019 zullen we de hoofdprijzen bekend maken. Omdat we jarig zijn willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen en daarom hebben we het theater Gooiland afgehuurd. Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg zal het bal openen. Na de pauze zal Magnum fotograaf Newsha Tavakolian haar keynote speech geven.

Uiteraard zullen de genomineerden aanwezig zijn, maar wanneer je na 1 december bij de eerste 100 inzenders zit, krijg je een uitnodiging voor de netwerkborrel die we tegelijkertijd geven. Via de directe videoverbinding met je neus erboven op, terwijl je met je collega’s een borrel drinkt!
Hou deze site in de gaten voor meer nieuws!