(OPDRACHT VOOR 4 MAANDEN START VANAF 1 NOVEMBER 2022)

Stichting De Zilveren Camera heeft als doel de kwaliteit en vernieuwing in alle disciplines van de visuele journalistiek te stimuleren. Daarmee benadrukt zij het belang van fotojournalistiek voor een pluriforme, democratische en open samenleving. De stichting geniet landelijke bekendheid met de jaarlijkse wedstrijd en uitreiking van De Zilveren Camera. De winnende foto’s in verschillende categorieën worden met een breed publiek gedeeld middels een aansluitende, reizende fototentoonstelling op diverse plekken in Nederland. Ook brengt Stichting De Zilveren Camera een jaarboek uit als een visueel overzicht van de stand van zaken in Nederland van het betreffende jaar.

Organisatie
Het bestuur van Stichting De Zilveren Camera is verantwoordelijk voor de jurysamenstelling en de kwaliteit van de jurering van De Zilveren Camera Wedstrijd.  Voor de organisatie van de wedstrijd en de jaarlijkse uitreiking wordt een tijdelijk productieteam samengesteld dat bestaat uit een producent, communicatiemedewerker en ICT-medewerker.

Opdracht
Voor De Zilveren Camera wedstrijd 2022 zijn wij op zoek naar een producent die zowel de wedstrijd als de prijsuitreiking organiseert. Het is een tijdelijke opdracht voor de periode van 1 november 2022 tot 1 maart 2023. Gemiddeld is het aantal uren voor deze opdracht 24 uur, met een zwaardere belasting in december tot en met de uitreiking in februari.
Stichting De Zilveren Camera houdt kantoor in Museum Hilversum in het centrum van Hilversum.

Wedstrijd en prijsuitreiking
De inzenden voor de jaarlijkse fotowedstrijd start op 1 december. De wedstrijd kent diverse deel-categorieën: De Zilveren Camera, Prijs voor Storytelling, Paul Peters Fotoprijs en de NSP/ZC Sportprijs.
Samen met de communicatiemedewerker draagt de producent zorg voor zoveel mogelijk aandacht voor de wedstrijd om daarmee een groei en diversiteit van inzendingen te realiseren. Ook zorgt de producent samen met de communicatiemedewerker voor duidelijke communicatie naar de deelnemers over het wedstrijd- en juryproces. Verder zorgt de producent in nauw overleg met de juryvoorzitter, dat het juryproces goed ondersteund wordt.

De producent is daarnaast verantwoordelijk voor het organiseren, communiceren en uitvoeren van de uitreikingsavond: een feestelijke evenement begin februari 2023 waar de verschillende prijswinnaars bekend worden gemaakt en gehuldigd.
Van de producent verwachten wij een actieve inbreng in het optimaliseren van het event om ervoor te zorgen dat het bereik en de impact zo groot mogelijk is.

Profiel
Wij zoeken een producent met ruime ervaring als het gaat om het organiseren van events en het begeleiden van wedstrijd en juryproces. Bij voorkeur een producent met affiniteit met de fotojournalistiek. Iemand die overzicht houdt en stressbestendig is, voorkomend en communicatief sterk is. Die zowel kan aansturen als uitvoeren en een breed netwerk in de evenementenbranche en media heeft.

Taken

  • Voorbereiden, organiseren en uitvoeren van de komende jury informatiedag
  • Communicatie met juryleden
  • Voorbereiden, organiseren van de jurydagen in januari 2023, inclusief afstemming techniek, catering met Museum Hilversum
  • Afstemming met ICT-partij over de inzendmodule
  • Organiseren en uitvoeren van bekendmaking(en) en persconferenties samen met communicatiemedewerker
  • Voorbereiden, organiseren en uitvoeren van de feestelijke prijsuitreiking in 2023
  • Afspraken maken omtrent locatie, techniek, catering en aankleding van de zaal
  • Aanvragen offertes
  • Verantwoordelijk voor de gehele opbouw van de uitreiking
  • Regie van de avond met mogelijk een aparte regisseur

Stichting De Zilveren Camera wil een inclusieve organisatie zijn en ambieert een brede diversiteit in het team. Wij nodigen daarom nadrukkelijk mensen met een diverse achtergrond uit om te solliciteren op deze functie.

Reageren met brief en cv kan tot 9 oktober 2022 per email naar Remco Dolstra, voorzitter van de Stichting Zilveren Camera, voorzitter@zilverencamera.nl.