Remco Dolstra – foto door: Froukje Vernooij

Het bestuur van Stichting De Zilveren Camera heeft Remco Dolstra benoemd tot voorzitter. Hij volgt Werner Rauwerdink op die het voorzitterschap tijdelijk waarnam. Rauwerdink blijft deel uitmaken van het bestuur als penningmeester.

Rauwerdink: ‘We zijn blij dat we met Remco een goede voorzitter hebben gevonden. Hij hecht zeer aan de hoogstaande journalistieke fotografie zoals we die in Nederland kennen. Daarbij weet hij goed wat er komt kijken bij het organiseren van een journalistieke prijs.’

Dolstra was eerder bestuurslid van Stichting Machiavelli dat jaarlijks de Machiavelliprijs uitreikt en secretaris van de Anne Vondelingprijs. Hij vindt het een voorrecht om nu voorzitter te worden van De Zilveren Camera: ‘Het is zo belangrijk dat Nederland met De Zilveren Camera al meer dan 70 jaar een vooraanstaande journalistieke fotografieprijs kent. De prijs waardeert niet alleen de winnaars, maar is vooral ook een erkenning van het belang en het vakmanschap van de fotojournalisten in Nederland. Ik werk er dan ook graag aan mee dat De Zilveren Camera het podium behoudt dat het verdient.’

Bij het zoeken van de nieuwe voorzitter heeft de stichting de Governance Code Cultuur gevolgd. Het wervingsproces is ondersteund door bureau Aardoom & De Jong uit Utrecht.

Met het aantreden van Dolstra bestaat het bestuur weer uit 5 leden. De overige leden zijn Werner Rauwerdink (penningmeester), Klaas Werkhorst (secretaris), Sanne Dijkgraaf en Eric Brinkhorst.