Doe je mee?

Ben je 8 t/m 13 jaar of 14 t/m 18 jaar, doe dan mee met de Zilveren Camera Junior fotowedstrijd. Laat jouw nieuws zien in een serie van twee of drie foto’s of in één enkel beeld en vertel zo jouw verhaal. Je kunt je foto’s insturen via Instagram met de hashtag #ZilverenCameraJunior2023 of mailen naar wedstrijd@museumhilversum.nl.

Hoe doe je mee?
1. Upload  jouw nieuwsfoto (enkele foto of een serie van twee of drie foto’s) op je Instagramaccount met de hashtag #zilverencamerajunior2023. Lukt dit niet dan mag je ook mailen naar wedstrijd@museumhilversum.nl. Je mag maximaal drie keer inzenden!
2. Vertel: je voornaam en achternaam, geboortedatum,  woonplaats (eventueel school in Hilversum). Dit kun je in DM delen.
3. Geef je foto of serie een titel en geef een korte omschrijving. Lees hier meer over de wedstrijdvoorwaarden.

Via Instagram krijgen de winnaars een persoonlijk bericht (de laatste 5 moeten dan alsnog de foto’s mailen). De jury selecteert 5 foto’s in iedere categorie. Jouw post moet voldoen aan de wedstrijdvoorwaarden (foto gemaakt in 2023, leeftijd enz). Meedoen kan tot en met maandag 20 maart.

Wat valt er te winnen?
In beide categorieën kiest de jury een 1e, 2e, 3e, 4en 5e  plaats met een feestelijke prijsuitreiking in Museum Hilversum. Misschien win jij wel de titel ‘Zilveren Camera Junior 2023’ en één van de andere toffe prijzen. Woon je of zit je in Hilversum op school, dan maak je ook kans op de titel ‘Junior Fototalent Hilversum’. Als klas maak je kans op een VIP ontvangst in Museum Hilversum met rondleiding en fotoshoot. De winnaars ontvangen een oorkonde en één van deze prijzen die beschikbaar zijn gesteld door Profotonet, Sgoolfotografie en Museum Hilversum:

  1. Draagbare Beamer
  2. Tripod (statief) met afstandsbediening 4x
  3. Fujifilm Instax Mini 11
  4. Drone met camera
  5. Wildcamera met Nachtzicht
  6. HP DeskJet – All-in-One Printer
  7. Photo Blocks (foto vergroten en afdrukken) 12x
  8. VIP ontvangst in Museum Hilversum met fotoshoot

Meedoen met de klas? Klik hier!
De Zilveren Camera Junior is een initiatief van Museum Hilversum. Ze onderstreept hiermee het belang om journalistiek onder de aandacht te brengen van de jeugd en hen mediawijs op te laten groeien. De ZC junior wordt in samenwerking met stichting De Zilveren Camera georganiseerd, in de flank van de jaarlijkse expositie Zilveren Camera met de foto’s van de volwassenen wedstrijd.

Verwonderen
Museum Hilversum vertelt, met mediakunst en fotografie, verhalen die ontroeren, verwonderen, inspireren en soms ook bekritiseren. En biedt een speciaal programma voor het primair-, buitenschools- en speciaal onderwijs. Nieuwsfotografie gaat over alles wat er in de samenleving speelt, zet onderwerpen op de agenda en legt ontwikkelingen vast die de basis vormen van ons collectief geheugen. Museum Hilversum heeft een eigen leerlijn rondom nieuwsfotografie en mediawijsheid ontwikkeld. Aan de hand van deze leerlijn kunnen jongeren niet alleen een nieuwsfoto leren lezen maar ontdekken ook hoe beïnvloeding en beeldvorming ontstaat. Daarnaast treden leerlingen in het programma de Zilveren Camera Junior in de voetsporen van een nieuwsfotograaf door een eigen actualiteit te fotograferen.

Maar er is meer… Bij elke tentoonstelling maakt Museum Hilversum een audiotour in de vorm van een app met informatie over de werken en een speurwijzer waarmee scholieren onder begeleiding van een docent de expositie leren analyseren.