De Zilveren Camera is continue in beweging, zeker in de maanden tussen de uitreiking van De Zilveren Camera en de opening van de nieuwe wedstrijd. Op dit moment zijn de voorbereidingen onder leiding van zakelijk directeur Nelly Voorhuis voor de komende wedstrijd en prijsuitreiking in volle gang.

Productieteam
Erik de Kruijf is de nieuwe producent van De Zilveren Camera. Erik heeft een journalistieke achtergrond en jarenlange ervaring bij onder andere World Press Photo en Pride Photo Award. We zijn verheugd met hem samen te werken en kijken uit naar een live jurering en uitreiking van De Zilveren Camera. Communicatie en PR wordt dit jaar verzorgd door Claudia Bergman en net als in vorige jaren is Cees Hartman verantwoordelijk voor de techniek.
Zakelijk directeur Nelly Voorhuis stuurt het productieteam aan.

Wedstrijd
Ook dit jaar zal Natalia Toret de jury voorzitten in de zoektocht naar ‘de foto of serie foto’s die zowel fotografisch als journalistiek een representatief en origineel beeld geeft van een belangwekkende gebeurtenis, situatie of ontwikkeling in het afgelopen jaar en daarmee het jaar visueel vertegenwoordigt’: De Zilveren Camera 2021. Erik Vroons is secretaris van de wedstrijd. De jury is helemaal rond en zal binnenkort op de website bekend worden gemaakt. Inzenden kan per 1 december.

Bestuurswisselingen
Bestuursvoorzitter Eva de Vos heeft helaas haar werk binnen het bestuur van Stichting De Zilveren Camera beëindigd om persoonlijke redenen. Het zittende bestuur heeft grote waardering voor haar enorme inzet en betrokkenheid bij De Zilveren Camera. Door haar grote inzet heeft de wedstrijd en de uitreiking van De Zilveren Camera 2020, weliswaar online, gewoon doorgang kunnen vinden, waarvoor wij haar veel dank zijn verschuldigd.
Het bestuur gaat zo snel mogelijk op zoek naar een goede opvolger voor Eva, op dit moment neemt Werner Rauwerdink haar taken waar.

Penningmeester Jacques van Rooijen heeft na een lange staat van dienst zijn functie neergelegd. Hij was al ruim een jaar geleden van plan te stoppen maar hij is aangebleven omdat er directeurswisselingen waren. Nu Nelly Voorhuis haar draai als zakelijk directeur heeft gevonden, was dat voor Jacques een goed moment om te vertrekken. Jacques heeft in al die jaren ervoor gezorgd dat De Stichting Zilveren Camera een heel solide financiële basis heeft. We zijn Jacques daarvoor zeer dankbaar.

Hanneke Propitius heeft haar rol als bestuurslid neergelegd, wij zijn haar dankbaar voor wat zij in korte tijd voor De Zilveren Camera heeft betekend. 

In januari 2022 gaat het zittende bestuur actief op zoek naar vervangers. Binnenkort zullen we de profielen gepubliceerd worden, de werving zal gaan via een openbare procedure. 
Mocht je nu al interesse hebben in een bestuursfunctie bij Stichting De Zilveren Camera, kun je dat kenbaar maken via: nelly@zilverencamera.nl ter attentie van Werner Rauwerdink.

Stichting De Zilveren Camera kijkt ontzettend uit naar het nieuwe wedstrijdseizoen. We roepen alle fotografen op hun werk in te zenden voor de aankomende editie. Want: alleen de beste foto wint, als jij hem inzendt!