EXPO

Beste foto’s in Museum Hilversum

Elk jaar worden fotografen uitgenodigd om hun beste nieuwsfoto’s van het voorgaande jaar in te sturen. In de tentoonstelling zie je gebeurtenissen die nog vers in het geheu­gen liggen terug in de winnende beelden, zoals de aanslag in de Utrechtse tram, de boerenprotesten en de vreugdevuren in Scheveningen. Ook de Venezolanen die hun land ontvluchten en de orkaan Idai typeren het nieuws van het afgelopen jaar. Je kunt urenlang dwalen langs grote en kleine verhalen van het afgelopen jaar. 
 
Winnaars
De winnaar van de Zilveren Camera is Eddy van Wessel met zijn serie Het laatste bolwerk. Hij maakte de serie in het oorlogsgebied in Syrië waar hij in maart de val van de laatste nederzetting van de Islamitische Staat (IS) in Baghouz vastlegde. Volgens de jury een overweldigende serie met beelden van een uittocht door een woestijn, waarbij de grens tussen slachtoffer en dader vervaagt en goed en kwaad zich niet simpel laten duiden. De serie is bijzonder sterk ge-edit: elk beeld draagt iets bij aan het geheel, en neemt de kijker mee naar een wereld die ver afstaat van de gemiddelde burger in Nederland. Ook de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar en de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie zijn te zien. 
 
Prijs voor Storytelling
De winnaar van de Prijs voor Storytelling is Ilvy Njiokiktjien. Haar project Born Free – met onder meer een fotoboek en een documentaire – gaat over de generatie die na de vrijlating van Nelson Mandela is geboren. Njiokiktjien heeft vastgelegd hoe zij hun leven inrichten en het lot in eigen hand nemen.
 
Openingstijden
Dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur.
Elke woensdag, vrijdag en zondag is er om 14:00 uur een gratis rondleiding.

Naar de website van Museum Hilversum.

De museumexpositie met alle winnaars van de Zilveren Camera wedstrijd reist na de tentoonstellingsperiode in Museum Hilversum door Nederland. Musea, instellingen en andere geïnteresseerden kunnen de reizende tentoonstelling bestellen. Hiervoor neemt u contact op met de projectmanager van Museum Hilversum, Veronique Jansen, om de mogelijkheden te bespreken.

E veronique@museumhilversum.nl
T 035 533 9601