3e prijs politiek (serie)

Een Samenvatting van 208 Dagen Formeren in 12 Foto’s

Na 208 dagen zijn VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het eens over een regeerakkoord. Een terugblik op de belangrijkste momenten uit de langste formatie uit de Nederlandse geschiedenis, van 15 maart tot 26 oktober 2017.

Foto 1
D66-leider Alexander Pechtold, VVD-leider Mark Rutte, Groen Links-leider Jesse Klaver en CDA-leider Sybrand Buma in de tuin van het Catshuis.

Foto 2
Jesse Klaver wijst naar zijn hoofd tijdens een onderonsje met Alexander Pechtold in de achtertuin van het Catshuis. De gesprekken tussen Groen Links en de andere partijen lopen stroef op dat moment.

Foto 3
Wouter Koolmees (D66), Carola Schouten (CU), ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers en D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold aan tafel in restaurant Garoeda in Den Haag. De ChristenUnie is op dat moment de laatst mogelijke coalitiepartner voor de drie partijen VVD, CDA en D66.

Foto 4
Informateur Tjeenk Willink ontvangt Mark Rutte (VVD), Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (CU) in de Stadhouderskamer in de Tweede Kamer om te praten over de vorming van een nieuw kabinet.

Foto 5
Onderhandelaars Sybrand Buma (CDA), Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Mark Rutte (VVD) en Alexander Pechtold (D66) presenteren op 10 oktober het regeerakkoord. Zij hebben sinds eind juni onder leiding van informateur Zalm met elkaar onderhandeld over de vorming van een nieuw kabinet.

DE FOTOGRAAF

Freek van den Bergh